Dieren verwijdert van Marktplaats en Facebook

14 april 2022

Hier is Bug weer, en Bug is niet blij vandaag.
Bug is boos omdat het aanbieden van 2 Epipedobat3s anthonyi (toch geen spannende soort zou je zeggen) niet mag van Marktplaats en Facebook. De advertentie op Marktplaats werd direct verwijdert en van Facebook (waarvan je helemaal geen dieren mag aanbieden) kreeg ik zelfs gelijk een ban van 3 dagen op mijn privé account en het Terrafile account. Vandaar nu pas een bericht hierover. 

Bug en ik weten dat Marktplaats en Facebook geen platformen zijn om dieren op aan te bieden. Maar we kregen toch reacties dat bij andere hobbyisten hun advertenties niet verwijdert werden en wilde toch even de proef op de som nemen. Dit ivm de mogelijkheid om dieren wel ongestoord te kunnen aanbieden via Terrafile.

Tevergeefs blijkt nu, zelfs nog een poging gedaan om erachter te komen waarom mijn Marktplaats advertentie verwijdert werd. Het antwoord, omdat ze op de CITES lijst staan. Weer een blijk van onkunde van Marktplaats, want een dier dat op de CITES lijst staat is niet per definitie verboden. Polarisatie alom dus. 

Aan de andere kant is het wel een bevestiging dat we met Terrafile de juiste keuze hebben gemaakt om daar ook de optie om dieren aan te bieden in te bouwen. Wij halen dieren die aangeboden worden niet weg omdat wij weten dat in gevangenschap geboren dieren juist de illegale handel in uit het wild gehaalde dieren kan remmen. Ook ben je bij ons zeker van een overdrachtsverklaring en ga je verder met de administratie waar de vorige eigenaar is gebleven. 

Bekijk hier de dieren die aangeboden worden via Terrafile.

Terrafile wordt gesteund en aanbevolen door: